Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de filete de res, cortado en tiras de 6 mm
- 15 g de fécula de maíz
- ½ cdita de pimienta blanca molida
- 30 g de aceite vegetal
- 15 g de salsa de soya
- 1 diente de ajo, pelado
- 10 g de echalot
- 1 chile de árbol fresco, rojo
- 20 g de azúcar morena
- 2 cdas de pasta de chile rojo, nam prik pao (vea la receta)
- 2 pimientos rojos, sin tallos ni semillas, cortados en tiras
- 15 g de hojas de albahaca fresca, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 5118 kJ / 1218 kcal
- Białko
- 156 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la diabla
30min
Carne en su jugo
35min
Pollo Cantones con vegetales
35min
Pollo kung pao
45min
Pescado en salsa criolla con leche de coco
35min
Rollo de carne bajo en sodio
1 Std.
Chili con carne
30min
Pollo especiado con cacahuates
45min
Pollo a la cazadora
40min
Carnitas de cerdo borrachas
1 Std.
Pollo teriyaki
30min
Sal de tomillo
5 Min