Dundee cake (gâteau écossais)

Dundee cake (gâteau écossais)

4.7 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 5 min
12 parts

Składniki

  • de beurre doux coupé en morceaux et un peu pour le moule
    220 g
  • d'amandes émondées
    120 g
  • de raisins secs de Corinthe
    100 g
  • de raisins secs
    100 g
  • de fruits confits variés, en petits morceaux
    100 g
  • de cerises confites coupées en deux
    75 g
  • de farine de blé
    270 g
  • le zeste d'un citron jaune non traité
  • gros œufs (63-73 g)
    4
  • de quatre-épices moulu
    1 c. à café
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
  • de whisky
    2 c. à soupe
  • de sucre en poudre blond
    220 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 472 kcal / 1976 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 23.2 g
Węglowodany 58.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...