Shabu-Shabu (fondue japonaise)

Shabu-Shabu (fondue japonaise)

5.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 1800 g d'eau
  • 1 feuille d'algue kombu
La sauce Goma-dare
  • 50 g de tahini
  • 30 g de sauce de soja japonaise
  • 20 g de mirin
  • 10 g de sucre en poudre
  • 50 g de pâte de miso blanche (shiro miso)
  • 15 g de vinaigre de riz
Le bouillon
  • 200 g de chou chinois
  • 150 g de poireaux
  • 4 champignons shiitaké frais
  • 100 g de champignons enoki frais
  • 600 - 700 g de viande de bœuf pour fondue, coupée en lamelles

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1082.9 mg
Białko 42.5 g
Kalorie 1592.9 kJ / 380.7 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Węglowodany 18.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...