Shabu-Shabu (fondue japonaise)

Shabu-Shabu (fondue japonaise)

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • d'eau
    1800 g
  • d'algue kombu
    1 feuille
La sauce Goma-dare
  • de tahini
    50 g
  • de sauce de soja japonaise
    30 g
  • de mirin
    20 g
  • de sucre en poudre
    10 g
  • de pâte de miso blanche (shiro miso)
    50 g
  • de vinaigre de riz
    15 g
Le bouillon
  • de chou chinois
    200 g
  • de poireaux
    150 g
  • champignons shiitaké frais
    4
  • de champignons enoki frais
    100 g
  • de viande de bœuf pour fondue, coupée en lamelles
    600 - 700 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 380.7 kcal / 1592.9 kJ
Białko 42.5 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 18.6 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Sód 1082.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...