Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de almejas
- 5 pizcas de sal
- 20 g de aceite de oliva
- 700 g de poro, en trozos (2 cm)
- 60 g de vino blanco seco
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 3 pizcas de pimienta blanca molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 652 kJ / 155 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 349 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de pimiento con calabacitas
30 min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40min
Crema vegana de cilantro y espinacas
25min
Sopa de poro gratinado con queso cheddar
50min
Dulce de tapioca
1 godz.
Sopa de almendra y ajo
40min
Pizza vegetariana
Brak ocen
Lonche de frittata con chorizo
40min
Helado de gorgonzola con peras salteadas y nueces tostadas TM6
14 Std. 15 Min
Atún crujiente con salsa de ciruelas al moscatel (Hestan Cue™)
35min
Caldo siete mares (Baja California) TM6
1h 10min
Crema de cilantro
30 min