Estofado de almejas y mejillones con poro

Estofado de almejas y mejillones con poro

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porción

Składniki

  • 500 g de almejas
  • 5 pizcas de sal
  • 20 g de aceite de oliva
  • 700 g de poro en trozos (2 cm)
  • 60 g de vino blanco seco
  • 1000 g de mejillones frescos limpios
  • 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 3 pizcas de pimienta blanca molida

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 349 mg
Białko 12.2 g
Kalorie 652 kJ / 155 kcal
Tłuszcz 7.3 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...