Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bolillo seco
- 2 dientes de ajo
- 40 g de cilantro
- 100 g de cebolla
- 500 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en trozos
- 250 g de jamón de pavo, en trozos
- 2 huevos
- 1 cda de sal
- 3 huevos duros, pelados y cortados en trozos
- 500 g de calabacita, partidas en 4, a lo largo
- 1400 g de jitomate, en mitades
- 2 cubos de caldo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 911 kJ / 217 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas en salsa de jitomate
45 min
Sopa de verduras y albóndigas
40min
Caldo de res
1 godz. 15 min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 godz.
Caldo de pollo de la abuela
1 godz. 15 min
Tortitas de pollo en salsa verde
1 godz.
Pollo con chipotle y nuez de la india
45 min
Caldo de pescado
40min
Salpicón de res
40min
Pescado a la veracruzana
30 min
Albóndigas masala con calabacitas
1 godz. 20 min
Tortitas de carne en cama de espinaca con salsa roja
40min