Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bolillo seco
- 2 dientes de ajo
- 40 g de cilantro
- 100 g de cebolla
- 500 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en trozos
- 250 g de jamón de pavo, en trozos
- 2 huevos
- 1 cda de sal
- 3 huevos duros, pelados y cortados en trozos
- 500 g de calabacita, partidas en 4, a lo largo
- 1400 g de jitomate, en mitades
- 2 cubos de caldo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 911 kJ / 217 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas en salsa de jitomate
45min
Pollo en salsa verde con nopales
40 min
Salpicón de res
40 min
Tinga de pollo
30 min
Pescado a la veracruzana
30 min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Tortitas de carne en cama de espinaca con salsa roja
40 min
Caldo tlalpeño
1h 20min
Tortitas de pollo en salsa verde
1h
Arroz blanco con verduras
40 min
Arroz a la mexicana
50 min
Caldo de res
1h 15min