Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dientes de ajo
- 200 g de cebolla
- 35 g de aceite de oliva
- 350 g de jitomate, en trozos
- 1 cucharadita de orégano
- 1 cucharadita de sal
- 1000 g de agua
- 300 g de papa, en cubos pequeños
- 100 g de verdolagas
- 10 g de vinagre (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 500 kJ / 119 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45 min
Mole de olla vegetariano
1h
Sopa de garbanzos con nopales
50min
Caldo de habas con nopales
9h
Sopa de hongos y epazote
35min
Sopa de flor de calabaza
35min
Sopa de setas
35min
Caldo de nopales con chile morita
30 min
Tinga de setas
25min
Pozole de setas
1h
Sopa de poro y papa
40 min
Pancita de hongos
1h