
Urządzenia i Akcesoria
Mięsny kalafior z pieczonymi ziemniakami i sosem musztardowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
Mięsny kalafior i pieczone ziemniaki
-
wody500 g
-
kalafior cały (ok. 1000 g), bez łodygi i liści1
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy40 g
-
ziemniaków małych, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)1000 g
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 ¼ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki400 - 500 g
-
śmietany, 18% tłuszczu200 g
-
jajko1
-
bułki tartej30 g
-
boczku parzonego, w plastrach (ok. 120 g)12 plastrów
Sos musztardowy
-
wody200 g
-
serka kremowego200 g
-
skrobi ziemniaczanej15 g
-
musztardy15 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
741 kcal /
3101 kJ
Białko
34 g
Tłuszcz
48 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRZE UPIECZONE
20 Przepisów
Polska
Polska