![Poires au sirop sous-vide Poires au sirop sous-vide](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9ba2091f76b7d52dc298e3c813c94258/Derivates/4a1f3342991beeca4c99f752e8f0ef4389fc365e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre
- 30 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille
- 2 bâtons de cannelle
- 6 poires, coupées en deux et égrainées
- 1500 g d'eau
- 30 g de jus de citron
- glace à la vanille, pour le service (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 874.3 kJ / 209.5 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 19.8 mg
Alternatywne przepisy
Magret de canard à la courge et orange sous-vide
1 Std. 25 Min
Fond de viande
3h
Accompagnement de légumes d'automne sous-vide
1h 20min
Faire sauter 200 g d'ananas
15 min
Tartine de croissant avec sauce caramel et chantilly
12 Std. 30 Min
Faire sauter 400 g d'ananas
20 min
Poire Belle-Hélène
10 Std.
Faire sauter des oignons avec du piment
20 min
Caramel liquide
35 min
Faire sauter 400 g de pommes
15 min
Rissoler un mélange de légumes pour une soupe ou un ragoût
25 min
Rissoler 300 g de champignons frais
25 min