Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre
- 30 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille
- 2 bâtons de cannelle
- 6 poires, coupées en deux et égrainées
- 1500 g d'eau
- 30 g de jus de citron
- glace à la vanille, pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 874.3 kJ / 209.5 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 19.8 mg
Alternatywne przepisy
Accompagnement de légumes d'automne sous-vide
1h 20 min
Tisane laurier, cannelle, anis et citron
10 min
Matelote de roussette au vin rouge
1h 30min
Saumon aux herbes et citron Sous vide
1h 40min
Caramel liquide
35 Min
Poires au vin rouge
5h
Bar et fenouils caramélisés
1h 15 min
Tisane thym, menthe et cannelle
10 min
Sauce au caramel
1h 30min
Faire sauter 400 g d'ananas
20 min
Tisane graine d'anis et verveine
15min
Tisane gingembre, girofle, cannelle et orange
15min