Crema de espárragos verdes y espinacas

Crema de espárragos verdes y espinacas

4.5 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porciones

Składniki

  • 2 - 3 ramilletes de espárragos verdes gruesos (aprox. 1000 g)
  • 60 g de cebolla blanca en trozos
  • 1 diente de ajo pelado
  • 40 g de aceite de oliva
  • 150 g de papa pelada y en trozos (2-3 cm)
  • 100 g de espinacas congeladas (descongeladas y escurridas)
  • 425 g de agua
  • 1 cubo de caldo de verdura (para 0,5L) desmenuzado
  • ½ cditas de sal o al gusto
  • 2 pizcas de pimienta negra molida o al gusto
  • 2 pizcas de nuez moscada en polvo
  • 10 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
  • 150 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • de perejil fresco picado, para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 705 mg
Białko 5 g
Kalorie 766 kJ / 183 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...