Pasta con pollo, champiñones y ejotes

Pasta con pollo, champiñones y ejotes

4.1 52 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porciones

Składniki

  • 60 g de queso parmesano , en trozos
  • 1 - 2 dientes de ajo , al gusto
  • 60 g de cebolla , en mitades
  • 20 g de aceite de oliva
  • 150 g de ejotes , en trozos (2-3 cm)
  • 150 g de hongos cremini , en cuartos
  • 250 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel , en trozos (3 cm)
  • ½ - 1 cucharadita de sal , al gusto
  • ¼ cucharadita de pimienta
  • 400 g de agua
  • 200 g de crema (min 30% de grasa)
  • 1 cucharadita colmada de caldo de verduras en pasta
  • 200 g de pasta seca tipo fusilli o cualquier pasta similar
  • 70 g de jitomate cherry , en mitades
  • 16 hojas de albahaca fresca , troceadas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 2233 kJ / 533 kcal
Białko 30 g
Węglowodany 41 g
Tłuszcz 27 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...