Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de queso parmesano, en trozos
- 10 g de hojas de perejil fresco
- 75 g de chorizo, en trozos
- 30 g de cebolla blanca
- 2 dientes de ajo, pelados
- 10 g de mantequilla sin sal
- 400 g de puré de jitomate
- 450 g de agua
- 1 cdita de paprika, o al gusto
- 150 g de pasta seca corta, tipo fusilli
- 400 g de camarones medianos crudos sin cabeza
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1477 kJ / 351 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 509 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de pollo con arroz
35min
Espaguetti con albóndigas
55min
Arroz primavera
40min
Carne en su jugo
35min
Espagueti a la boloñesa
50min
Pasta con camarones
35min
Pasta con carne molida
45min
Camarones picantes con ajo y tomate cherry
35min
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1h
Camarones al ajillo
25min
Espagueti con salsa de tomate y atún
45min
Camarones al mojo de ajo
20min