![Calabacitas al vapor Calabacitas al vapor](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1D55897D-6AC2-4908-8C22-B9D4140E7D65/Derivates/F9471CB8-7D65-4D3D-865F-451CE73C8ECC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de agua
- 200 g de calabacita, sin puntas y cortada en bastones
- 1 cda de aceite de oliva
- 1 pizca de pimienta negra molida
- jugo de limón, de ½ pza
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 181 kJ / 43 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calabacitas al vapor (600-800 g) en Varoma
30 Min
Cuartos de pera al vapor (500-800 g) en Varoma
25 Min
Piminentos al vapor (400-800 g) en Varoma
25 Min
Ensalada de nopales
20 Min
Papilla de habas secas
1 Std. 10 Min
Elotes con mantequilla picante
50 Min
Zanahorias rebanadas al vapor (200-500 g) en cestillo
30 Min
Zanahorias en rebanadas al vapor (550-800 g) en Varoma
40 min
Ejotes al vapor (200-300 g) en cestillo
25 Min
Papilla de chayote
20 Min
Calabacitas al vapor (200-500 g) en cestillo
20 Min
Verduras al vapor
45 Min