![Crema vegana de cilantro y espinacas Crema vegana de cilantro y espinacas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6a82dfa6-53bb-4cfe-a0a9-e0949380ab8c/Derivates/54b63da7-fa5a-4f05-bec2-6d0ad9f44eda.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de brócoli, en floretes
- 200 g de zanahorias, en rodajas
- 250 g agua
- 20 g de cilantro, solamente las hojas
- 100 g de hojas de espinaca fresca
- 2 tortillas
-
1
cda de concentrado de caldo de verdura
lub 1 - 1 ½ cdita de sal, o al gusto - 100 g de cebolla, en cuartos
- 1 diente de ajo, pelado
- 330 g de leche de coco
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 549 kJ / 131 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 897 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de brócoli con calabacita y Cuscús de naranja con pollo
50 Min
Sopa de frijol con quinoa
1 Std.
Crema de ejotes con verduras
35 min
Crema de cilantro
30 Min
Sopa de jitomate y elote
40 min
Crema de betabel
40 min
Sopa de chícharo y hierbabuena
30 Min
Sopa de zanahoria y espinacas
35 min
Sopa de calabacitas
40 min
Crema de espinaca
25 Min
Sopa de apio
50 Min
Crema de zanahoria con coco y jengibre
30 Min