Torta salata agli spinaci
TM5 TM6

Torta salata agli spinaci

4.7 (141 ocen)

Składniki

Pasta brisée

  • 300 g di farina tipo 00
  • 150 g di burro a pezzi piccoli
  • 1 cucchiaino di sale
  • 100 g di acqua

Ripieno

  • 1000 g di spinaci freschi
  • 120 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 4 uova
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1033 kJ / 249 kcal
Białko
9.3 g
Węglowodany
16.7 g
Tłuszcz
16 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Błonnik
1.8 g
Sód
85 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy