![Tartitas de yogur y fruta fresca tropical Tartitas de yogur y fruta fresca tropical](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a5f9ac23-06e1-4b3b-94a4-6f6a795645a7/Derivates/2a4fac5f-972c-40f1-a439-a55ab43efeaf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 hojas de gelatina
- mantequilla (para engrasar)
Base de galleta
- 80 g de galletas en trozos
- 30 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
Mousse
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 250 g de yogur griego escurrido
- 260 g de leche condensada
Agar agar con frutas tropicales
- 150 g de agua
- 40 g de azúcar
- 3 g de agaragar (1 cucharadita)
- 1 kiwi
- ½ mango
- 150 g de zumo de naranja colado
- 6 - 12 hojas de menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1963 kJ / 469 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 125.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta esponjosa de limón
3klst
Tarta panal
6 godz.
Panna cotta de cerezas
3 Std. 15 Min
Tarta de frambuesas y chocolate
7hod.
Tarta mousse de piña
6 Std. 30 Min
Tarta mousse de limón
4 Std. 30 Min
Cúpula crujiente de chocolate blanco con mousse de frutos rojos y corazón de fresa
7h 25 min
Fardelejos (La Rioja)
30 Min
Goxua (País Vasco)
1 Std. 35 Min
Charlota de chocolate blanco con fruta fresca
5h
Tarta de crema de galletas caramelizadas y fresas
4 godz. 45 min
Tarta de chocolate blanco y negro
1h 25min