Bulgur mit gebratenem Blumenkohl und Rosinen
TM6

Bulgur mit gebratenem Blumenkohl und Rosinen

3.9 (330 ocen)

Składniki

  • ¼ Bund Petersilie
  • 120 g Bulgur
  • 240 g Wasser
  • 15 g Olivenöl
  • 1 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 250 g Blumenkohlröschen, klein, halbiert oder geviertelt
  • ¼ TL Salz
  • ¼ TL Chiliflocken (Pul Biber)
  • 2 TL Schwarzkümmel-Samen
  • ½ TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
  • 150 g Joghurt, 0,1% Fett
  • 10 g Zitronensaft
  • 40 g Rosinen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1699 kJ / 406 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
62 g
Tłuszcz
11 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
10.9 g
Sód
6956 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy