Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 220 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 280 g de sucre en poudre
- 100 g de poudre d'amande
- 4 œufs
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 150 g de crème de marrons
- 2 pincées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2025.1 kJ / 481.9 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 68.6 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 285.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake au citron
1h 50min
Pain d'épices au miel de fleurs
1j
Cake à la noix de coco et aux pépites de chocolat
1j
Cake aux fruits secs
2j
Cake aux abricots et au citron
55 Min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50 menit
Zebra cake
55 Min
Rolls à la crème de marron
2 godz. 25 min
Gâteaux banane-noisette
55 Min
Gâteau à la crème de marrons et poires
45 Min
Cake pomme et cannelle
55 Min
Muffins à la banane, cœur de pâte à tartiner
45 Min