![Cake à la crème de marrons Cake à la crème de marrons](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1883706524cd03f2ec3e9e1f50b65501/Derivates/d62b32b7bc6ad26de0ac094bdc31b0f783ba98e8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 220 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 280 g de sucre en poudre
- 100 g de poudre d'amande
- 4 œufs
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 150 g de crème de marrons
- 2 pincées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2025.1 kJ / 481.9 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 68.6 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 285.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake pistache et fleur d'oranger
1 Std.
Clafoutis aux tomates cerise, mozzarella et basilic
35 min
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55 Min
Scones aux myrtilles
35 min
Tarte au sucre
50 Min
Cake au citron
1 Std. 50 Min
Gratin de courge et chorizo
1 Std. 15 Min
Banana bread
55 Min
Gâteau à la crème de marrons et poires
45 Min
Polenta crémeuse au bleu et aux épinards
25 Min
Muffins aux fruits rouges
30 min
Cake à la noix de coco et aux pépites de chocolat
1 Std.