Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'amandes effilées
- 30 g de cassonade
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 2 c. à soupe de mascarpone, très froid
- 400 g de crème de marrons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2652 kJ / 634 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Minitartelettes à la crème de marrons
5h
Crème brûlée aux pralines roses
3h 15 min
Galette des rois aux marrons et noisettes
1小时 35 分钟
Meringues à la pistache
2 Std. 30 Min
Crèmes brûlées à la crème de marrons
3u. 20min
Fiadone au citron
50min
Flans aux petits pois et au chèvre frais
1小时 35 分钟
Flan à la farine de châtaigne
12h 50min
Pannacottas after eight
5 Std. 35 Min
Pannacotta au lemon curd
1 Std. 45 Min
Crème catalane
4 Std. 25 Min
Moelleux à la crème de marrons et au chocolat
1小时