Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de zeste de citron vert, non traité
- 100 g de sucre en poudre
- 50 g de jus de citron vert fraîchement pressé
- 60 g d'eau
- 8 biscuits sablés au beurre, type spritz
- 4 jaunes d'œufs
- 250 de mascarpone
- 4 blancs d'œufs
- 125 g de framboises fraîches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1038.5 kJ / 248 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 18.6 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 12.9 mg
Alternatywne przepisy
Mousse mascarpone à la vanille sur compotée de mangues
3u. 20min
Petites mousses Passion
3u. 20min
Verrine pêche, fraise et pesto de menthe
20 Min
Verrine de framboises et pastèque au sirop d'hibiscus
1h 20min
Tiramisu fraise rhubarbe
2 Std. 35 Min
Eton mess (Dessert meringué à l'ananas)
25min
Mousse coco aux fruits de la Passion
2 Std. 40 Min
Pannacotta aux myrtilles
4 Std. 30 Min
Pannacotta à la vanille et coulis de mangue
3h 30min
Tiramisu aux fraises
4 Std. 30 Min
Tiramisu aux framboises
3u. 20min
Tiramisu poire-speculoos
12j 30 menit