Smashed Plum Tomato Bruschetta with Poached Eggs

Smashed Plum Tomato Bruschetta with Poached Eggs

4.1 55 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil plus extra for drizzling
    30 g
  • plum tomatoes large, halved
    8
  • garlic cloves (opcjonalnie) sliced
    2
  • fresh thyme leaves only
    3 sprigs
  • fine sea salt plus extra for sprinkling and seasoning
    ½ tsp
  • sourdough bread
    4 slices
  • water
    1300 g
  • large eggs room temperature
    4
  • ground black pepper to taste

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 465 kcal / 1954 kJ
Białko 20.5 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 57.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...