Pesto di prezzemolo

Pesto di prezzemolo

4.8 87 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
300 g

Składniki

  • 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di nocciole sgusciate
  • ¼ spicchio di aglio (opcjonalnie) senz'anima
  • 80 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 130 g di olio extravergine di oliva
  • 2 pizzichi di pepe bianco macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 300 g

Sód 1148.2 mg
Białko 35.6 g
Kalorie 7033.2 kJ / 1681 kcal
Tłuszcz 168.2 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 34.6 g
Węglowodany 12.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...