Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polenta
- 400 g di farina di mais bramata
- 1600 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale
-
1
cucchiaio di olio extravergine di oliva
lub 25 g di burro
Salsa ai funghi
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di timo fresco, le foglioline
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di funghi porcini freschi a tocchetti
- 1 cucchiaino di amido di mais (maizena), sciolto in 30 g di acqua
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 cucchiaino raso di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 5321.5 kJ / 1273 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 81.6 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 12.3 g
- Sód
- 1400 mg
Alternatywne przepisy
Risotto funghi e spinaci
55min
Anello di polenta con sugo ai funghi e speck
1h 30min
Polenta bianca con carciofi
1h 30min
Polenta con funghi e salsiccia
1h 30min
Salsa ai funghi e vino bianco
30min
Torta alle bietole
3h
Meringata al cioccolato
9 Std. 25 Min
Funghi portobello con chimichurri all'avocado
45min
Terrine di polenta gratinata con salsa ai funghi
1h 15 min
Sugo di cozze e vongole
1h 20 min
Risotto autunnale
50min
Ragù di funghi
1h 10min