Insalata di riso nero con gamberi, pomodorini e mango

Insalata di riso nero con gamberi, pomodorini e mango

4.2 56 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porzioni

Składniki

  • 1500 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 300 g di riso nero Venere (cottura 20 minuti circa)
  • 150 g di piselli surgelati
  • 1 spicchio di aglio
  • 500 g di gamberi crudi, sbucciati e senza intestino
  • 10 pomodori ciliegino a metà
  • 1 - 2 pizzichi di peperoncino secco piccante
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 1 - 2 pizzichi di sale
  • 1 mango maturo a tocchetti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1189 mg
Białko 32.4 g
Kalorie 1937.5 kJ / 462.8 kcal
Tłuszcz 16.1 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Węglowodany 48.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...