Zuppa di patate e funghi

Zuppa di patate e funghi

3.6 35 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di sedano a pezzi
  • 50 g di carota a pezzi
  • 50 g di cipolla a metà
  • 2 spicchi di aglio
  • 40 g di burro
  • 1200 g di acqua
  • 400 g di patate a dadini
  • 20 g di funghi porcini secchi precedentemente ammollati
  • 1 cucchiaino di maggiorana secca
  • 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 1 cucchiaino di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 4 g
Kalorie 737 kJ / 176 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...