Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 410 g água
- 50 g massa-mãe (ver dica)
- 15 g açúcar
- 300 g farinha tipo 65
- 35 g azeite
- 40 g azeitonas pretas s/ caroço
- 1 c. chá de sal
- 20 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 Receita completa
- Kalorie
- 6263 kJ / 1496 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 232 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 11.8 g
- Sód
- 2404 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de água com massa-mãe
21h
Pão de lavrador
16 godz. 15 min
Massa-mãe de centeio
120 godz. 20 min
Baguetes de espelta com massa-mãe
7h 35min
Pão de iogurte
14 Std. 50 Min
Pão duplo de centeio e espelta
Brak ocen
Nuvem de espelta
16 Std. 30 Min
Pão de mistura de centeio sem levedura
Brak ocen
Pão de centeio e banha
16h 10 min
Pão branco
15 godz.
Pão de leitelho
18 Std.
Massa-mãe em pó
24 Std.