Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g azeitona preta s/ caroço
- 80 g figo seco
- 60 g noz
- 2 pés de alecrim, só as folhas
- 200 g farinha de centeio integral
- 450 g farinha tipo 65
- 300 g água
- 25 g fermento de padeiro fresco
- 2 c. chá de sal
- 100 g azeite
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 830.3 kJ / 198.5 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 0.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão rápido
1 Std.
Crepes de banana e espinafres com manteiga de amêndoa
45min
Piza paneer tikka
2 Std.
Pão de mafra com massa-mãe
21h
Pão Italiano com biga
24h
Waffles cor-de-rosa com frutos vermelhos
30min
Pudim de pão com frutos do bosque
55 Min
Folar de carnes
2 godz. 20 min
Pães de girassol e linhaça
20h 10min
Pão de mistura de centeio e ervas
14h 30min
Coroa de espelta
4 Std.
Carcaças de espelta
23 godz. 40 min