Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g azeitona preta s/ caroço
- 80 g figo seco
- 60 g noz
- 2 pés de alecrim, só as folhas
- 200 g farinha de centeio integral
- 450 g farinha tipo 65
- 300 g água
- 25 g fermento de padeiro fresco
- 2 c. chá de sal
- 100 g azeite
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 830.3 kJ / 198.5 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 0.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão alemão
2h
Tarte de atum, ovo e alcaparras
1 Std.
Tábua de Verão - Húmus de lentilhas, salada, pão pita tostado e Bellini de pêssego
2h
Barriga de porco assada com pera e cebola
12h
Pão irlandês
45 min
Omelete de claras com curgete
30 min
Salada de beterraba com halloumi
15 Min
Pastéis de carne picada e beringela marinada
Brak ocen
Pudim de bacalhau com molho de espinafres
1 Std.
Chutney de maçã
45 min
Couve roxa com maçã - TM6
1 Std. 15 Min
Geleia de uva
9 godz.