Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 40 g cubos de gelo
- 90 g manteiga s/ sal congelada cortada em cubos (2 cm aprox.)
- 100 g farinha tipo 65
- ½ c. chá de sal
Recheio
- 150 g açúcar
- 30 g gengibre cristalizado
- 20 g água
- 60 g manteiga s/ sal, mais q.b. p/ untar
- ¼ c. chá de canela em pó
- 1 pitada de noz-moscada
- 1 c. chá de extrato de baunilha
- 3 bananas s/ casca cortadas ao meio pelo comprimento
- Crème fraîche q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1335 kJ / 319 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de vento
3h
Pão recheado com tomate seco, azeitonas e pesto de manjericão
2h 30 min
Tarte de parmesão, fiambre de peru e legumes frescos
20 Min
Cebola recheada com abóbora e alecrim
1 Std. 30 Min
Estufado de amendoim africano
50 Min
Assado de beterraba, maçã e nabo
1 Std. 30 Min
Botões doces
2h 45min
Pãezinhos de muesli
15h 30 min
Almofadas de batata
14hod. 40min
Bolo-rei conventual
3h
Negra maluca
1 Std. 10 Min
Crème brulée com especiarias
1 Std.