Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 blancs d'œufs
- 200 g de farine de blé
- 2 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 200 g de lait
- 500 g d'huile de friture
- 500 g de crevettes roses cuites, décortiquées (voir "Conseil(s)")
- le zeste d'un citron vert non traité
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 200.2 kJ / 47.7 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 173.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce au poivre
25 Min
Acras de morue
24h
Pastilla aux restes de viande
1h 15min
Churros
1 Std.
Beignets d'huîtres au thym
35 Min
Nems aux crevettes et à la sauce aigre-douce
1h 15min
Beignets de courgettes comme des acras
1h 45min
Ormeaux à la persillade verte
30 Min
Rôti de veau farci aux herbes et aux champignons
1h 50min
Moules farcies au beurre d'ail
35 Min
Nems aux crevettes et jambon
1h 5min
Nems au porc
55min