Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de lait demi-écrémé
- 160 g de sucre en poudre
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 200 g de crème fraîche épaisse, 15% m.g.
- 2 œufs
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- ½ pincée de sel
- 1 jaune d'œuf
- 20 g de sucre glace
- beurre, pour le moule
- 100 g d'eau froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1682.8 kJ / 399.5 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 68.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche tressée
14 Std. 40 Min
Brioche à la cannelle glacée
2 Std. 20 Min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3 Std.
Brioche italienne
3h 15min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Brioche plissée crème aux agrumes
4h
Brioche des rois citron et fève tonka
4h 30min
Briochettes parisiennes
4 Std. 5 Min
Brioche au lait de coco
3 Std. 10 Min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Brioche Nanterre
4h 15min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min