![Charlotte aux fraises Charlotte aux fraises](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/55EADC5A-364A-4298-ABCA-B29B8FA22B31/Derivates/EA1E269D-B5E2-449A-B14B-16B62377532A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron vert non traité, zeste râpé et jus
- 125 g de sucre en poudre
- 150 g d'eau
- 6 feuilles de gélatine alimentaire (12 g) et un récipient d'eau froide
- 500 g de fraises
- 18 - 20 biscuits à la cuillère
- 300 g de crème liquide entière, bien froide
- 1 c. à soupe de mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1690 kJ / 402 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavarois framboise-chocolat blanc
15h 30 min
Tiramisu aux fraises
4 Std. 30 Min
Charlotte chocolat-coco
12klst
Entremets façon tiramisu
5 Std.
Fraisier à la rhubarbe
24 Std.
Charlotte aux framboises
3h 40min
Dôme, chocolat, citron et coulis de framboises
2h
Fraisier
12h 45min
Bavarois aux fraises
6小时 25 分钟
Entremets aux pommes à la vanille
4h 40min
Gâteau mousse au praliné
13 Std.
Charlotte mangue-Passion
5 Std.