Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La mousse au chocolat noir
- 120 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 20 g de beurre
- 1 jaune d'œuf
- 3 blancs d'œufs
- 10 g de sucre en poudre
La mousse au chocolat au lait
- 120 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
- 20 g de beurre
- 1 jaune d'œuf
- 3 blancs d'œufs
- 10 g de sucre en poudre
La mousse au chocolat blanc
- 120 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 10 g de beurre
- 1 jaune d'œuf
- 3 blancs d'œufs
- 10 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1949 kJ / 467.7 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 117 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spritz au chocolat au lait et noix de pécan
35min
Mousse au chocolat aux crêpes dentelle
4h 20min
Glace vanille, noix de pécan et caramel au beurre salé
8 godz. 30 min
Nids de Pâques meringués
3u. 20min
Mousse au citron et langues-de-chat au citron
3 Std. 45 Min
Cheesecake speculoos et caramel
2u. 45min
Tartelette fruits rouges, crème mascarpone-coco
1 Std. 25 Min
Crème dessert aux speculoos
6h 20 min
Étoiles de Noël apéro
40min
Glace dulce de leche
12sa 20 dk
Tiramisu à la pâte à tartiner et aux speculoos
6 godz. 30 min
Crème brûlée à la vanille
3 Std. 45 Min