![Mousse aux 3 chocolats Mousse aux 3 chocolats](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/243408513566fb43fc493cdcbecf5a10/Derivates/1fa000df120471333a8437ad60df18fb8566d4ca.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La mousse au chocolat noir
- 120 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 20 g de beurre
- 1 jaune d'œuf
- 3 blancs d'œufs
- 10 g de sucre en poudre
La mousse au chocolat au lait
- 120 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
- 20 g de beurre
- 1 jaune d'œuf
- 3 blancs d'œufs
- 10 g de sucre en poudre
La mousse au chocolat blanc
- 120 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 10 g de beurre
- 1 jaune d'œuf
- 3 blancs d'œufs
- 10 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1949 kJ / 467.7 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 117 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feuilleté chantilly et fraise
1h 15 min
Crème dessert aux speculoos
6h 20min
Gâteau moelleux au chocolat
40min
Cheesecake aux speculoos
1h
Pâte à crêpe vanillée
1u. 40min
Tourte feuilletée au poireau et aux saumons frais et fumé
1h 30min
Sauce fromagère
30min
Compotée d'oignons, poires et truffe
30min
Os en chocolat
1u. 45min
Mon petit hachis Parmentier
1h
Roulé à la pâte à tartiner
25min
Purée mousseline
40min