Rye sourdough loaf

Rye sourdough loaf

4.2 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 18 godz. 20 min
12 slices

Składniki

Rye starter
  • filtered water
    100 g
  • Mother sourdough starter (see Tips)
    100 g
  • rye flour
    100 g
Sourdough
  • extra virgin olive oil to grease
  • filtered water
    350 g
  • wholemeal plain flour plus extra to dust
    500 g
  • baker's flour
    50 g
  • salt
    2 tsp
  • caraway seeds to taste (optional)
    1 - 2 tsp
  • ice cubes (approx. 10)

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 208.9 kcal / 873.9 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 0.8 g
Węglowodany 43.7 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 393.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...