Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rye starter
- 100 g filtered water
- 100 g rye flour
- 100 g Mother sourdough starter (see Tips)
Caraway dough
- extra virgin olive oil, to grease
- 350 g filtered water
- 500 g wholemeal plain flour, plus extra to dust
- 50 g baker's flour
- 1 - 2 tsp caraway seeds, to taste
- 2 tsp salt
- ice cubes (approx. 10)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 873.9 kJ / 208.9 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 393.2 mg
Alternatywne przepisy
Sourdough Starter Discard Biscuits
50min
Mother sourdough starter
108h 20min
Rustic bread
2h
Sourdough pizza base
3 Std. 5 Min
Rustic Sourdough Bread
28h 10 min
Spelt bread
26 Std.
Sourdough Bread with Olives
5 Std. 20 Min
Rye sourdough starter powder
24 Std. 10 Min
Rye seed loaf
28h 10 min
Rye sourdough baguettes
27 Std. 20 Min
Sourdough Starter Discard Pizza Dough
4 Std. 10 Min
Everyday sourdough loaf
4 godz. 20 min