Poulet au vin rouge

Poulet au vin rouge

4.5 277 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • de carotte coupée en tronçons
    80 g
  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • de lardons fumés
    100 g
  • de farine de blé
    20 g
  • de vin rouge
    250 - 300 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de thym frais effeuillée
    1 branche
  • feuille de laurier
    1
  • de fond de veau
    1 c. à soupe
  • d'eau
    300 g
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • pommes de terre moyennes, coupées en deux dans la longueur
    8
  • d'escalopes de poulet coupées en morceaux
    600 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 516.8 kcal / 2178 kJ
Białko 52 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 39.3 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 784 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...