
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de carotte coupée en tronçons
- 100 g d'oignon coupé en deux
- 100 g de lardons fumés
- 20 g de farine de blé
- 250 - 300 g de vin rouge
- ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 branche de thym frais effeuillée
- 1 feuille de laurier
- 1 c. à soupe de fond de veau
- 300 g d'eau
- 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 8 pommes de terre moyennes, coupées en deux dans la longueur
- 600 g d'escalopes de poulet coupées en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 516.8 kcal / 2178 kJ
- Białko
- 52 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 784 mg