Goulash de ternera con patatas y manzana

Goulash de ternera con patatas y manzana

4.0 162 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 raciones

Składniki

  • de aceite de oliva
    30 g
  • de apio en trozos de 3 cm
    20 g
  • de zanahoria en trozos de 3 cm
    50 g
  • de cebolla en trozos
    60 g
  • de carne de ternera sin nervios en trozos de 3 cm
    500 g
  • de vino blanco seco
    60 g
  • de patatas en trozos de 2 cm
    300 g
  • de tomate troceado en conserva
    200 g
  • de agua
    180 g
  • de sal
    ½ cucharadita
  • de pimienta molida
    2 pellizcos
  • manzana (de cualquier tipo) descorazonada y en rodajas de 0,5 cm
    1
  • de romero fresco (solo las hojas)
    2 ramitas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 294 kcal / 1233 kJ
Białko 28.8 g
Tłuszcz 9.3 g
Węglowodany 18.8 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 417.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...