Alitas al estilo coreano

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 raciones

Składniki

  • de alitas de pollo partidas en 2 (sin la punta)
    1000 g
  • dientes de ajo
    2
  • de jengibre fresco pelado, en rodajas de 3 mm
    10 g
  • de harina de trigo
    70 g
  • de maicena
    20 g
  • de polvo de hornear
    1 cucharadita
  • de sal
    2 cucharaditas
  • de pimienta negra molida
    ¼ de cucharadita
Salsa
  • dientes de ajo
    5
  • de jengibre fresco pelado, en rodajas de 3 mm
    10 g
  • de azúcar moreno
    50 g
  • de vinagre de arroz
    60 g
  • de miel
    60 g
  • de pasta de chile coreana (gochujang)
    30 - 50 g
  • de kétchup
    30 g
  • de salsa de soja
    15 g
  • de aceite de sésamo
    15 g
  • de aceite para freír
    300 - 400 g
  • semillas de sésamo
    1 cucharada
  • cebolleta recta en rodajas de 5 mm
    1
    10 ramitas de cebollino fresco, picado

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 744 kcal / 3115 kJ
Białko 48.5 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 50.5 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Sód 2117.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...