Champiñones a la crema con patatas asadas

Champiñones a la crema con patatas asadas

4.8 73 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 raciones

Składniki

  • 5 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 740 g de agua
  • 700 g de patatas de guarnición
  • 20 g de maicena
  • 80 g de cebolla en trozos
  • 50 g de mantequilla en trozos
  • 50 g de vino blanco
  • 500 g de champiñones frescos en láminas de 5 mm
  • ½ pastilla de caldo de verduras
  • 1 ½ cucharaditas de sal
  • 4 cucharadas de aceite de oliva
  • 4 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
  • 5 dientes de ajo ligeramente chafados
  • 4 ramitas de romero fresco
  • 100 g de nata (35% de grasa)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 911.4 mg
Białko 9 g
Kalorie 2098 kJ / 501 kcal
Tłuszcz 33.6 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 14.2 g
Węglowodany 43.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...