Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 265 g de tamarindo, pelado
- 1700 g de agua
- 250 g de mango, sólo la pulpa
- 2 chiles habaneros, sin rabo y asados
- 5 g de jugo de limón, recién exprimido
- 50 g de jugo de naranja
- 1 ½ cditas de sal gruesa
- 15 g de vinagre de manzana
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 3402 kJ / 810 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 211 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Agua de Guayaba con jamaica
15min
Salsa martajada
50min
Esquites asados de Coyoacán
30 min
Pozole Rojo
1h 30 min
Aguachile de camarón
15min
Esquites de feria
25 min
Chiles en nogada
1h
Caldo de camarón
40 Min
Chilaquiles rojos
25 min
Agua de guanábana
15min
Salsa roja de molcajete
10 min
Chilaquiles divorciados
1h