Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 265 g de tamarindo, pelado
- 1700 g de agua
- 250 g de mango, sólo la pulpa
- 2 chiles habaneros, sin rabo y asados
- 5 g de jugo de limón, recién exprimido
- 50 g de jugo de naranja
- 1 ½ cditas de sal gruesa
- 15 g de vinagre de manzana
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 3402 kJ / 810 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 211 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chilaquiles divorciados
1 Std.
Salsa roja de molcajete
10 min
Salsa de chile de árbol seco
20 Min
Salsa de habanero
5 min
Caldo de camarón
40 min
Caldo de camarón
25 Min
Margarita de guanábana
5 min
Salsa martajada
50 Min
Salsa tampico
10 min
Pozole Rojo
1h 30min
Salsa de molcajete
10 min
Agua de pepino y limón
10 min