Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Carne
- 1000 g de lomo de cerdo, limpio en caña o filetes
- 3 dientes de ajo, pelados y en rebanadas
- 1 cda de aceite de oliva
- 1 - 1 ½ cditas de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 1100 g de agua
Salsa de chile guajillo y mango
-
60
g aceite de oliva
lub 60 g de manteca de cerdo - 2 dientes de ajo, pelados
- 100 g de cebolla, en trozos
- 200 g de jitomate saladet
- 100 g de tomate verde
- 7 chiles guajillo, tostados, sin semillas ni tallo
- 2 clavos de olor
- 5 pimientas gordas
- 300 - 400 g de caldo de pollo
- 300 g de mango, solamente la pulpa
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1355 kJ / 323 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la veracruzana
30 min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Pacholas
35min
Bistec de res en salsa de chipotle
30 min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 godz.
Bisteces con papas en pasilla
1 godz. 15 min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Pescado a la talla
40min
Pescado con adobo
1 godz.
Pollo con mole verde
1 godz.
Pollo al tequila y chile pasilla
2 godz.
Filete de res en salsa de chile morita
40min