![Pipián de acuyo Pipián de acuyo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8605D15B-EF76-4E19-8E7E-BA5A598BE565/Derivates/5B067FD6-D0A0-418D-BD38-E987A3160025.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de semillas de calabaza (pepitas), tostadas
- 50 g de aceite de ajonjolí tostado
- 90 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 2 de chiles serranos, sin tallo
- 10 g de cebollín
- 30 g de hojas de perejil fresco
- 4 piezas de hoja santa
- 500 g de tomate verde, cortados por la mitad
- 300 g de agua
- 1 ½ cdita de sal
- ½ cdita de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 874 kJ / 208 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo con mole verde
1h
Caldo de habas con nopales
9h
Chicharrón en salsa verde
35 min
Caldo de camarón
40 min
Chiles en nogada
1h
Entomatado de res con verdolagas
1h
Molito de cacahuate y morita
35 min
Bacalao a la Vizcaina
1h 15min
Enchiladas de mole rojo
1h
Huachinango con hoja santa, crema de frijol y nieve de mango-mandarina
1h
Tamales de elote con rajas
4h 45min
Mole xiqueño
1h 20min