Pipián de acuyo

Pipián de acuyo

4.4 10 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
6 porciones

Składniki

  • 150 g de semillas de calabaza (pepitas), tostadas
  • 50 g de aceite de ajonjolí tostado
  • 90 g de cebolla en trozos
  • 2 dientes de ajo pelados
  • 2 de chiles serranos sin tallo
  • 10 g de cebollín
  • 30 g de hojas de perejil fresco
  • 4 piezas de hoja santa
  • 500 g de tomate verde cortados por la mitad
  • 300 g de agua
  • 1 ½ cdita de sal
  • ½ cdita de pimienta molida

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 12 g
Kalorie 874 kJ / 208 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...