Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 120 g água
- 1 c. chá de sal
-
10
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 230 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
Cobertura
- 150 g queijo mozarela
- 2 dentes de alho
- 100 g cebola
- 50 g azeite
- 250 g tomate
- 500 g carne picada
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de orégãos, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 folha de louro
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1321.2 kJ / 315.8 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 595.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piza Margarita
1u. 45min
Almofadinhas de peru
40min
Piza bolonhesa
1u. 45min
Pizza de inverno
8h
Tortilha de frango
40min
Almôndegas de peru
40min
Barras de chocolate
1h 15min
Hambúrgueres de peixe
24u.
Salada com mini-hambúrgueres de atum
20min
Hambúrgueres de frango com gratinado de legumes
55min
Piadina com pulled chicken e patê de beringela
2h 10min
Macarons de chocolate
2u.