Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ¼ de sandía bien roja de aprox. 1 kg
- 2 - 3 kiwis
- 2 - 3 melocotones naranjas
- 2 - 3 tomates pera bien rojos
- 1 - 2 remolachas cocidas
Salmorejo de sandía
- 100 g de aceite de oliva
- ½ diente de ajo
- 600 g de tomates pera (con los recortes reservados) en trozos
- 100 g de miga de pan blanco del día anterior en trozos
- 10 - 15 g de vinagre
- 1 cucharadita de sal
Montaje y presentación
-
300
g de queso fresco en dados (1,5 cm)
lub 300 g de queso feta en dados (1,5 cm) - de aceite de oliva aromatizado (aceituna negra, orégano, albahaca, etc.)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2023 kJ / 484 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 1099.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vichyssoise de aguacate con gambones
1 godz. 30 min
Salmorejo de mango con bastones de berenjena crujiente
50min
Gazpacho de albaricoques
1 godz. 15 min
Gazpacho de melón
15 Min
Salmorejo de fresas
30min
Gazpacho de melón
10 min
Ajoblanco de avellana con compota de manzana y brocheta de sardina
30min
Gazpacho de aguacate
10 min
Gazpacho de fresas con queso feta
10 min
Gazpacho de fresas con queso de cabra
5 min
Gazpacho de mango
15 Min
Crema de pepino y aguacate
5 min