Salmorejo de sandía con cubo de Rubik

Salmorejo de sandía con cubo de Rubik

4.6 43 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
6 raciones

Składniki

  • ¼ de sandía de aprox. 1 kg
  • 2 - 3 kiwis
  • 2 - 3 melocotones naranjas
  • 2 - 3 tomates pera bien rojos
  • 1 - 2 remolachas cocidas
Salmorejo de sandía
  • 100 g de aceite de oliva
  • 600 g de tomates pera (con los recortes reservados) en trozos
  • 100 g de miga de pan blanco del día anterior en trozos
  • 10 - 15 g de vinagre
  • ½ diente de ajo
  • 1 cucharadita de sal
Montaje y presentación
  • 300 g de queso fresco en dados (1,5 cm)
    300 g de queso feta, en dados (1,5 cm)
  • de aceite de oliva aromatizado (aceituna negra, orégano, albahaca, etc.)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1099.4 mg
Białko 12.5 g
Kalorie 2023 kJ / 484 kcal
Tłuszcz 31.7 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Węglowodany 36.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...