Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de berberechos frescos
- 2 - 3 cucharadas de sal gorda
- 40 g de chalota en mitades
- 2 dientes de ajo
- 5 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 75 g de pimiento verde en trozos
- 1 pimienta de Cayena desmenuzada
- 50 g de aceite de oliva
- 50 g de vino blanco
- 1 cucharadita de sal
- 1000 g de fumet de pescado
- 300 g de arroz de grano redondo
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2364 kJ / 565 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 71.4 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 4911.6 mg
Alternatywne przepisy
Marmitako de salmón
1 Std.
Arroz de latas
30min
Porrusalda
35min
Empanada de maíz con vieiras
1 Std. 30 Min
Caldo gallego de grelos
4 Std. 10 Min
Empanada de zamburiñas
1 Std. 20 Min
Caldereta de mejillones
45min
Gratén de nachos
1 Std.
Arroz con almejas
1h 45min
Crema de calabaza y langostinos
45min
Arroz caldoso con zamburiñas
45min
Vieiras "Rias baixas"
1 Std. 10 Min