Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de cilantro fresco
- 200 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 30 g de aceite
-
250
g de costillas de cerdo frescas (en trozos de 4 cm)
lub 250 g de costillas de cerdo adobadas (en trozos de 4 cm) - 1 ½ cucharaditas de sal
- 800 g de habas congeladas
- 50 g de vino blanco
- 450 g de agua
- 1 hoja de laurel seca
- 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras (opcjonalnie)
- 1 cucharadita de pimentón ahumado
- 1 morcilla de cebolla (farinheira)
- 1 chorizo
- 1 morcilla de hígado (cacholeira)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1761 kJ / 421 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Błonnik
- 9.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortilla de alcachofas
30 min
Alcachofas con habitas al azafrán
50 min
Trinxat de col
1h 15 min
Arroz con pulpitos de playa
1h 5 min
Fideos con alcachofas
45 min
Coca de llardons d'Olot
1h 30min
Coca de Sant Joan
1h
Albóndigas con sepia
1h 20 min
Manitas de cerdo guisadas en salsa (Cocción lenta)
17h
Coca de Llavaneres
1h
Callos a la asturiana
1h 20 min
Panellets
10h 30min