Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de almendra cruda sin piel
- agua para hidratar
- 50 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para servir)
- 600 g de pulpa de melón
- 1 diente de ajo (sin germen)
- 20 g de vinagre de vino blanco
- 50 g de miga de pan blanco
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 40 - 50 g de jamón serrano en lonchas
- 10 g de crema de balsámico
- 20 g de brotes germinados
- 10 - 20 g de almendra laminada tostada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1654 kJ / 395 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 433.9 mg
Alternatywne przepisy
Salmorejo
10min
Mazamorra cordobesa con salmón ahumado
15 Min
Gazpacho de cerezas con hierbabuena
10min
Salmorejo con helado de mascarpone e Idiazábal y crujiente de ibérico
6 godz. 45 min
Salmorejo de mango con bastones de berenjena crujiente
50 min
Chupitos de gazpacho de melocotón con caviar de mora
1 godz. 10 min
Ajoblanco
5min
Gazpacho
10min
Gazpacho de melón
15 Min
Mazamorra cordobesa
10min
Ajoblanco de mango con arroz, aguacate y langostinos
40 min
Salmorejo de remolacha
30 min