Ajoblanco de melón

Ajoblanco de melón

4.4 55 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 8 godz. 45 min
4 raciones

Składniki

  • 100 g de almendra cruda sin piel
  • agua para hidratar
  • 50 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para servir)
  • 600 g de pulpa de melón
  • 1 diente de ajo (sin germen)
  • 20 g de vinagre de vino blanco
  • 50 g de miga de pan blanco
  • 1 pellizco de sal
  • 1 pellizco de pimienta negra molida
  • 40 - 50 g de jamón serrano en lonchas
  • 10 g de crema de balsámico
  • 20 g de brotes germinados
  • 10 - 20 g de almendra laminada tostada

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 433.9 mg
Białko 12.1 g
Kalorie 1654 kJ / 395 kcal
Tłuszcz 29.2 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Węglowodany 25.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...