Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcochos
- 150 g de azúcar
- 150 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 4 huevos
- 2 cucharadas de vainilla líquida
- 2 cucharadas de ron dorado
- 150 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
Crema de nubes
- 30 g de nubes
- 20 g de azúcar
- 20 g de agua
- 50 g de azúcar glas
- 1 pellizco de sal
- ½ cucharadita de polvo de hornear
Glaseado de chocolate rosa
- 300 g de chocolate blanco para postres en trozos
- 80 g de nata (35% de grasa)
- 5 - 8 gotas de colorante rosa
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1684 kJ / 403 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 127.5 mg
Alternatywne przepisy
Minirrosquillas americanas (doughnetes)
3h
Cañas de chocolate rellenas de crema
3h
Mini tartas de chocolate con crema de mantequilla
1h
Minirroscón de Reyes
3h
Tarta rosquilla gigante (doughnut)
3h 30min
Tarta de chocolate blanco y negro
1h 25min
Bambas de nata
1 Std. 50 Min
Tarta adikosh
2h
Rosquillas americanas (doughnuts)
2 godz. 10 min
Magdalenas de nata
1h
Magdalenas de mantequilla a la vainilla
1h 15min
Rainbow cake (tarta arcoíris)
2h 45min