Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g alperce maduro s/ caroço, cortado em pedaços
- 50 g água
- 30 g vinagre, mais q.b. p/ temperar
- 80 g tomate maduro cortado em pedaços
- ½ c. chá de colorau, mais q.b. p/ temperar
- 1 pitada de sal
- 40 g presunto serrano cortado em pedaços
-
150
g queijo de cabra cortado em cubos (1-2 cm)
lub queijo feta esfarelado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 964 kJ / 231 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 372 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beringela assada com queijo de cabra - TM6
40 min
Gaspacho de beterraba
50 Min
Vichyssoise de espargos
40 min
Tarte grega
40 min
Baba ghanoush de abóbora
35 Min
Zabaione
15 Min
Húmus de milho e requeijão com ervas
5min
Sopa fria de milho e espargos laminados
35 Min
Molho de mostarda e dill
Brak ocen
Sopa fria de pepino e ervas aromáticas
30 Min
Sopa fria de pepino
4h
Creme de beterraba e maçã
40 min