Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g alperce maduro s/ caroço, cortado em pedaços
- 50 g água
- 30 g vinagre, mais q.b. p/ temperar
- 80 g tomate maduro cortado em pedaços
- ½ c. chá de colorau, mais q.b. p/ temperar
- 1 pitada de sal
- 40 g presunto serrano cortado em pedaços
-
150
g queijo de cabra cortado em cubos (1-2 cm)
lub queijo feta esfarelado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 964 kJ / 231 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 372 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crepes de alho-francês, cogumelos e bacon
1 godz. 45 min
Folhados de endívias com vinagre balsâmico
1h 5min
Chutney de cebola, cenoura e pera
1 godz. 20 min
Creme de cogumelos
20 min
Creme de cogumelos
30 min
Creme de cogumelos
30 min
Pudim de peixe da avó Titão
2h 30min
Gaspacho de cenoura
10min
Tarte de espargos
1h
Sopa de cogumelos húngara
30 min
Vichyssoise de espargos
40 min
Sopa de cogumelos
1h 15min