Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g tomate cortado em pedaços
- 400 g melancia cortada em pedaços, previamente congelada
- 15 g vinagre de vinho branco
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 10 g azeite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 133.7 kJ / 32 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 236 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa fria de melão com presunto
10min
Salmorejo
25min
Gaspacho de pepino e rúcula com cornichons e hortelã
10min
Gaspacho
10min
Gaspacho
30min
Caldo de pato com noodles e nabiças
50min
Gaspacho de beterraba
50min
Sopa fria de pêssego e cenoura
1 godz. 45 min
Sopa fria de pepino, maçã e limão
10min
Sopa fria de pepino e ervas aromáticas
30min
Sopa fria de pepino
4 Std.
Sopa fria de tomate e pêssego
40min