Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ guarnecer
- 100 g pepino
- 20 g chalota
- 1 lima (raspa e sumo)
- 1 pitada de sal
- 40 g crème fraîche
- 10 g cebolinho picado
Sopa
- 50 g chalota
- 2 dentes de alho
- 500 g pepino cortado em pedaços
- 10 g coentros
- 240 g iogurte natural
- 100 g cubos de gelo
- 1 c. chá de sal
- 1 malagueta verde (opcjonalnie)
- 50 g azeite
- 40 g sumo de lima (2 unid. aprox.)
- Cebolinho picado q.b. p/ finalizar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 901 kJ / 216 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa fria de melão com presunto
10min
Salmorejo
25min
Flans de ervilhas com creme de iogurte e hortelã
1 Std. 40 Min
Gaspacho
10min
Gaspacho
30min
Gaspacho de beterraba
50min
Vichyssoise de espargos
40min
Sopa fria de pêssego e cenoura
1 godz. 45 min
Sopa fria de pepino, maçã e limão
10min
Sopa fria de pepino
4 Std.
Sopa fria de tomate e pêssego
40min
Gaspacho de tomate e melancia
5 Min