Urządzenia i Akcesoria
Sopa fria de pepino e ervas aromáticas
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 doses
Składniki
P/ guarnecer
-
pepino100 g
-
chalota20 g
-
lima (raspa e sumo)1
-
sal1 pitada de
-
crème fraîche40 g
-
cebolinho picado10 g
Sopa
-
chalota50 g
-
dentes de alho2
-
pepino cortado em pedaços500 g
-
coentros10 g
-
iogurte natural240 g
-
cubos de gelo100 g
-
sal1 c. chá de
-
malagueta verde (opcjonalnie)1
-
azeite50 g
-
sumo de lima (2 unid. aprox.)40 g
-
Cebolinho picado q.b. p/ finalizar
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Białko
5 g
Kalorie
901 kJ /
216 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
70 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Húmus de beterraba
5 min
Gaspacho de tomate e melancia
5 min
Gaspacho
10 min
Gaspacho de beterraba
50 min
Sopa fria de melão com presunto
10 min
Sopa fria de pepino
4 godz.
Sopa fria de tomate e pêssego
40 min
Salmorejo
25 min
Gaspacho
30 min
Creme de abacate e pepino
5 min
Creme de beterraba e maçã
40 min
Sopa fria de pepino, maçã e limão
10 min