Muffins de batata-doce
TM5 TM31 TM6

Muffins de batata-doce

4.8 (17 ocen)

Składniki

  • Manteiga q.b. p/ untar
  • 50 g queijo parmesão
  • 400 g batata-doce cortada em pedaços
  • 40 g cebolo (sping onion)
    lub 40 g alho-francês
  • ½ malagueta (opcjonalnie)
  • 6 ovos
  • 120 g requeijão
  • 180 g farinha integral, mais q.b. p/ polvilhar
  • 1 c. chá de fermento p/ bolos
  • 6 pés de tomilho-limão, só as folhas
  • 1 c. chá de sal
  • 1 c. sopa de sementes de papoila
  • 1 c. sopa de sementes de abóbora

Wartości odżywcze
na 1 unidade
Kalorie
553 kJ / 132 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy