Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 50 g queijo parmesão
- 400 g batata-doce cortada em pedaços
-
40
g cebolo (sping onion)
lub 40 g alho-francês - ½ malagueta (opcjonalnie)
- 6 ovos
- 120 g requeijão
- 180 g farinha integral, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 6 pés de tomilho-limão, só as folhas
- 1 c. chá de sal
- 1 c. sopa de sementes de papoila
- 1 c. sopa de sementes de abóbora
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 553 kJ / 132 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche de legumes
50 Min
Pássaros de sêmola
40 Min
Tarte de couve roxa e maçã
40 Min
Pataniscas de brócolos e ketchup de pimentos
1 Std. 45 Min
Tacos de lentilhas
1 Std.
Quiche de curgete
1h 5min
Queque integral de maçã sem glúten
45 Min
Biscoitos de amêndoa
20 Min
Bolos de noz pecan e xarope de ácer a vapor
1 Std. 25 Min
Batata-doce espiralizada com frango no forno - TM5
1 Std. 10 Min
Salada de cuscuz com beringela
30 Min
Bolo de laranja sem glúten
40 Min