Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g bolbo de aipo cortado em cubos
- 70 g cenoura cortada em cubos
- 150 g couve-flor, só os floretes
- Azeite q.b. p/ regar
- 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 1 pitada de pimenta
- 1 laranja (raspa e sumo)
- 40 g espinafres frescos cortados em juliana
- 10 g coentros, só as folhas
- 80 g queijo parmesão
- 1 c. chá de paprika
- Manteiga q.b. p/ untar
- 580 g leite
- 200 g natas
- 80 g amido de milho
- 1 pitada de noz-moscada
- 6 gemas de ovo
- 10 claras de ovo
- 5 gotas de sumo de limão (½ unid. aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1590.9 kJ / 380.2 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 770.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de legumes
1 Std. 15 Min
Empanada caprese com molho de manjericão
1h 30min
Tarte de polenta e curgete
50min
Bolo salgado com curgete
45 min
Gnocchi de beterraba com manteiga de salva
1h
Soufflé de cenoura e salsa
1 Std. 20 Min
Quiche de curgete
1h 5min
Soufflé de espinafres e espargos
1h 30min
Quiche de espinafres, queijo e alcachofras
40 min
Tagine de legumes com ras el hanout
40 min
Tarte de couve-flor e queijo
50min
Tarte vegetariana
1h